Trekollan®, som är en form av polyuretan, är särskilt användbar som material där man kan dra nytta av de egenskaper materialet har.  Några av dessa egenskaper är slittåligheten och vad som ofta benämns som rivhållfastighet.  Tillverkningen av Trekollan sker i särskilt anpassad produktionsenhet som  finns i Traryd. Tidigare var Trekollan även ett företag, men efter att ha förvärvats av UW-ELAST AB så kvarstår endast namnet på materialet även om produktionsenheten i Traryd fortfarande ofta benämns med detsamma. Tillverkningen av Trekollan sker i flera steg med efterhärdning. Tidigare skedde tillverkningen med handblandning men numera även med modern blandningsmaskin som skapaar större flexibilitet.

Produkter i Trekollan

Några exempel på produkter som tillverkas av Trekollan är skrapa till exempelvis plogbilar och transportvagn i gruva, slitbeläggningar och infordringar, dämpare och även hjul som utsätts för slitage.
Beachbumper

Beachbumper

Beachbumper är en förstärkning av båtskrovet som möjliggör att “köra upp” på steniga stränder och liknande. En unik lösning för extrem hantering av båten. Möjliggörs av slit- och stöttåligheten som Trekollan uppvisar.
hjul

Hjul och belagda valsar

Trekollan passar till beläggning av valsar samt små och stora drivhjul och även truckhjul och liknande som innebär slitage och hög belastning.

betongblandningsinfodringar

Infordringar till betongblandare

Infordring av Trekollan till både planblandare och frifallsblandare. Att välja Trekollan ger längre livslängd och fördelar jämfört med om man valt exempelvis svartgummi.
moccasin

Moccasin Tracks

Mockasin Tracks är en lösning som minskar marktrycket från exempelvis  en hjullastare med 50%. Den förbättrade kontaktytan ger dessutom bättre framföringsegenskaper.